På med lederhosen – det är dags för Oktoberfest!

0
924

Guten Abend!

Sedan tidigt 1800-tal har tyskarna, närmare bestämt bayrarna, skrålat och skålat, sjungit och krokat arm samt ätit korv med surkol i alldeles för små hängselbyxor. Folkfesten som alltså hållit i sig i århundraden, har fått fäste världen över, och det vore väl en skam om Uddevalla skulle stå utan sin lokala motsvarighet?

 

Oktoberfest

Därför slår den omåttligt populära puben 1803 upp portarna, torsdagen den 25 oktober, för sin alldeles egna Mini Oktoberfest! Det erbjuds specialöl för kvällen i ära, Thüringer bratwurst, samt quiz för att nämna några godbitar. Kan det bli annat än succé? Nein.

En liten tysk parlör inför ditt besök ,ej obligatoriskt (parlören alltså):

Kan jag få se menyn, tack? / Kann ich bitte die Speisekarte haben?

Har ni en husets specialitet? / Gibt es eine Spezialität des Hauses?

Kan jag få ett glas öl? / Kann ich ein Glas Bier haben, bitte?

Kan jag få ett glas vatten? / Kann ich ein Glas Wasser haben, bitte?

Det var jättegott / Es war sehr lecker.

För mer info om evenemanget, klicka här.

Tschüss! / Linnéa