Uddevallakrönikan, en missnöjesstad?!

0
157

Uddevalla, en missnöjesstad?

Jag tillhörde länge den missnöjda Uddevallabon, fram till dess att jag insåg att det är vi invånare som lägger ribban och vi påverkar mer än vi tror.

Uddevalla centrum, en slagpåse. Ett centrum där butiker klappar igen och köpcentrat anses vara orsaken. Staden där parkeringsproblem brottas med översvämningar och höga lokalhyror. Kriminaliteten ökar, likaså klyftorna. Bokhandlare stänger ner, någon ny modig öppnar på nytt. Leksaksaffärer raggar fler kunder på Facebook, Uddevalla har till och med porrkapats på Twitter. Och inte heller finns det aldrig något att göra. Ingenting.. Å regnar gör det.

Så låter det, i matkön och på fikarasten.

Jag har förmånen att driva flera av Uddevallas största lokala facebookgrupper, där ovanstående problem diskuteras och inte sällan är det politiken som får vara syndabock. Så kanske det är? Jag kan inte politik, jag kan inte heller näringsliv och inte heller vet jag mycket om översvämningar eller hur man stävjar kriminalitet och droganvändning.

Däremot vet jag, att med gemensamma krafter, ett driv och med stolthet kommer man långt. Precis som när man är på anställningsintervju och säljer in sig, så borde Uddevalla och dess innevånare framhäva vår stad på samma vis. Påtala för utsocknes att vi visst är på väg framåt. Inom kort öppnar två nya barer i Uddevalla, en saluhall är på gång. Solid Sound har överlevt festivalpesten och till sommaren konkurrerar vi med Tough Viking i vår lokala upplaga. Vi har en strandpromenad som heter duga. En konstgjord skidbacke och Swimrun i centrum. Vi överlever trots att vi bor granne med en av Sveriges största köpcentrum och vi har inte heller längre än någon mil till IKEA. Arbetstillfällen skapas och i Uddevalla går faktiskt trenden åt rätt håll.

Genom mitt ideella engagemang har jag fått se glöden och drivet i flertalet företagare och kommunpampar, de vill hjälpa och de vill sätta vår stad på kartan. Men de behöver din hjälp!

Vill du arrangera en visfestival eller oktoberfest, ett stadslopp eller manifestation? 

Gör det! Det går!

Genom att fler engagerar sig och bidrar med sitt tror jag att vi snart har fler happenings, fler besökare till Solid Sound, fler deltagare i de lokala tävlingarna, fler stadsloppisar, fler restaurangbesökare, fler som turistar i vår stad och fler hotellnätter. Kanske blir räksmörgås synonymt med vår kuststad? Kanske kan översvämningarna bli en turistattraktion med båttrafik runt Riverside?

Ska vi åka utför eller klättra uppåt? Var stolt över din stad, det smittar av sig