Uddevalla Centrum – Ordet är fritt

0
311

Uddevalla Centrum – Ordet är fritt
(kommentera med era tankar, önskningar och idéer)

Ni vet redan att jag är förtjust i Uddevalla. Jag ser en kämparanda och stolthet som få andra städer har.
Under sommaren har jag besökt många städer runt om i landet, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Halmstad, Lidköping och Hudiksvall – bland annat. Ingen och inget är komplett – genom att snegla på andra föds nya idéer och tankar.
Uddevallas centrum är till största delen en dubbelriktad gata med ett flertal sidogator, som flanör händer det inte sällan att man tar sig från gamla Åhlens lokaler, uppåt, förbi torget – för att sedan vänta på klacken och ta samma väg ner.
Vad många städer är att man i stadsplaneringen skapat ett cirkulärt flöde, huvudstråket gör att flanörerna inte behöver gå en repetitiv slinga. Men med våra förutsättningar kan vi skapa precis detta! – Vi har ju hamngatorna och vår nya Hasselbackepark!
Lättare sagt än gjort att skapa ett naturligt flöde där, det krävs butiker, caféer och restauranger – men vem vet – kanske hamnar vi där.
Jag vill också slå ett slag för vår restaurang-gata. Norra Drottninggatan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here