Varför behövs en Fanny och en poliss-diss i Uddevalla?

0
304

För inte så längesedan skrev Bohusläningens chefredaktör en ledarkrönika om att polisen inte borde ta sig friheten att köra i den hastighet de önskar. En text som fick mycket uppståndelse, ris och beklagan. Chefredaktör Ingalill tog snart därpå bort sin text och ersatte den med en ursäkt.

Inte så långt tidigare skrev en annan reporter, Fanny Edstam, en text kring rökförbudet. Fanny förordade att hon borde ha frihet att röka varhelst hon vill, och att lagen är uddlös. (Du blir saknad i Uddevalla Fanny! Ditt rör-omande rörde upp lite i röran)

Spännande läsning, där jag både kunde hålla lite med och tycka  olika. Likaså gjorde ni, ni fördömde och förkastade dessa texter. Vad som också skedde var att ni i samförstånd tyckte samma sak! Något som hade behövs i många frågor i Uddevalla – inte minst badhusfrågan. 

Att sticka ut hakan, tycka olika är spännande och bäddar för konstruktivitet. Jag är aningen mesig och tycker inte så mycket kring badhus bland annat (då jag sällanbadar) men jag vill påstå att vi behöver flytta stadshuset till Uddevalla Centrum. Nu!

Mig veterligen är det en fråga som dyker upp med jämna mellanrum, men jag har inte hört politiken yttra många ord kring flyttlasset. Vi vet att det skulle gynna centrum på alla sätt och vis. Ett centrum med ett större flöde tenderar att ha större säkerhet, mer intäkter till handlarna och ett centrum med mer flöde tenderar att få en mer positiv klang i folkmun – och kanske då kan vi sluta kalla Uddevalla för en spökstad?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here