Vår i Uddevalla! Och snart finns det Saluhall och en sportbar!

0
164

Det spritter i kroppen så fort vårsolen visar sig. Vinterkläderna kastas in i förrådet och sommarkläderna åker fram. Trots att det ännu inte någon sommarvärme sitter man mer än gärna i någon solglänta och äter glass, ofta med för lite kläder. Man har vårstädat bilen och oftast har man kastat isskrapan trots att man inom en mycket snar framtid behöver den igen.
Skulle det komma lite frost svär man högt över att man redan bytt till sommardäck och det stora samtalsämnet är att vädret är helt stört.

Jag flanerade omkring i Uddevalla centrum i lördags. Solen sken och vårkänslorna svallade. Våffeljärn skulle införskaffas och känslan av att göra sig vårfin var stark. Barnen bestämde McDonalds, jag bestämde Clas Olsson. Vi smög bort till biblioteket för att hinna vara där i några minuter innan de skulle stänga och jag kikade in hos de olika frisörerna som hade lördagsöppen för att ansa såväl skägg som hår, men stolarna såg upptagna ut.

Vi köpte varsin glass till barnen i en kiosk högt upp på Kungsgatan och jag föll för frestelsen att till mig köpa en 27 centimeterscigarr att avnjuta i vårsolen. Parkerade gjorde vi förresten vid Kampenhof, tre timmar gratis. Vi handlade våffematerial på Willys, och glädjande såg man hur uteserveringarna runtomkring börjat byggas upp. Lejas har plockat fram sina bord och stolar och vid Kerstin på torget satt några i solskenet och avnjöt en öl.

Byggandet av de nya fastigheterna runtomkring i centrala Uddevalla är glädjande då det är tecken på utveckling och framåtanda, och satsningarna på en Saluhall och en sportbar gör att nöjes och shoppingutbudet också ökar. Om några veckor skulle mitt lördagsbesök i centrum, utöver ovanstående aktiviteter, också kunna innebära att jag spelar lite Boule på O´Learys och köper mig en bit god ost på saluhallen! Kanske har jag bokat tid hos en frisör också istället för att bara kika in?
Toppklass!