Tänk vad grymt det vore med… (vem tar bollen?)

0
283

Har du som jag besökt Backyard i Lysekil? En matvagn placerad på en rivningsplats, mellan två hus i Gamlestan. Två unga entreprenörer har skapat en mötesplats där maten är enkel med grym, en miljö som är modern, enkel och opretentiös.
Enkelt, modernt och opretantiöst, där matvagnen samsas med sittplatser och hela stället andas gemenskap! Jag har spru

De serverar modern streetfood och huvudsakligen Tjekisk öl.

Skulle Uddevalla kunna ha något liknande?

Då jag häromdagen passerade jag Stora Hellevigsgatan la jag märke till parkeringen. En yta som är klippt och skuren för inhägnad, mattruck(ar) och utebord, parasoller, gasolvärmare och trubadurer! En naturlig mötesplats som skulle förena norra och södra Hamngatan och ge en rejäl besöksanledning till den södra av dem. Hitta alternativ till parkeringarna och nyttja den fantastiska ytan och de särpräglade husen till någon nytt? Kladda dit ännu mer grafitti, låt bli att putsa fasaden, kanske kan detta bli en skådeplats för mat? Eller kultur? En åretruntutomhusscen? Ett ställe där man dansar? Håller tal? Spelar schack eller snackar poesi? Ett ställe dit man går för att kramas eller kanske för att prova olika sorters öl?
Potentialen är enorm!

Söder består av många gamla byggnader, många innergårdar och det finns redan ett litet utbud av butiker, de restauranger som finns är pizzerior. Här är potentialen enorm!