Din julbordsguide. Sill ombord vid Kaj – och andra härliga julbord i Uddevalla

0
670

Att få avnjuta sill och annat gott i en båt vid den Svenska västkusten är en ynnest för oss, jag är övertygad om att det inte kan bli mer västkustskt eller juligare än så! Visste du att vi i Bohuslän har konserverat sill sedan 1500-talet. Tidigare var det också vanligt med att salta sillen, år 1786 fanns det inte mindre än 283 sillsalterier mellan Göteborg och Uddevalla. Men julbord är mer än sill. Julbord är för mig; lax, revbensspjäll, köttbullar, ägg, prinskorv, julskinka och en härlig miljö i goda vänners lag.

Ni vet den vackra båten som så mycket symboliserar Uddevalla? Den som de flesta Uddevallabor någon gång åkt? M/S Byfjorden kommer under veckorna 49 & 50 ligga vid kaj och servera en mycket uppskattad sillbuffé och småvarma rätter som hör julen till.

Sillbuffén har två sittningar, en kl 11.30 och en kl. 13.30 – under veckorna 49 och 50, och om du tar med kupongen som du hittar i tidningen Uddevalla&DU får du en gratis kokbok – Sill ombord samt 10% rabatt vid köp av 2018-års säsongskort.

Sillbuffén är föga nog mycket uppskattad och du gör därför bra i att förboka, vilket sker på nummer 0522-698480.

Gustafsbergs Badrestaurang  bjuder också in till ett julbord i vacker miljö, med klassiska råvaror som hör julen till, och med levande musik sitter julkänslan som en smäck.

Eller vad sägs om havsbastu, glöggmys och julbord med livemusik? Bokenäset Hotell & Konferens har flera härliga julbordspaket både med och utan övernattning.

Carlia har i vanlig ordning den enormt populära Julshowen med Haaks & Örjan, där du också får ett inspirerande julbord med många delikatesser och du är garanterad en festlig kväll! 

Lyckorna Brygga med deras fantastiska läge precis vid havet har ett julbord där havets läckerheter är i fokus. Har du inte varit där? Då ska du besöka det, ett av världens bästa lägen!

Mortens bjuder på en Julshow med filmmusik i fokus, en trerätters supé och efteråt kan du bege dig till den våning som passar dig bäst för att fortsätta julfesten!

Hotell Bohusgården har ett paket där du utöver deras högklassiga julbord också får tillgång till spa-avdelningen, övernattning, utsikt över vackra Uddevalla, hotellfrukost och liveundehållning.

Kärranäs med den prisbelönte kocken Fredric Andersson i spetsen har i vanlig ordning ett förstklassigt julbord som jag aldrig missar. Se deras julbordsmeny!

Alex Gastronomi som alltid erbjuder gastronomiska smaker har ett julbord som jag avnjutit flera gånger. Det är både klassiska smaker och nya anrättningar.