Linda, ny gästbloggare!

0
959

Jag har fått äran att gästblogga här på Mitt Uddevalla under det kommande året och det ska bli så kul att förmedla mitt Uddevalla till er under 2019!


Foto:Linda Svensson

Jag heter Linda Gjerdrum och är vd på det kommunala bolaget Uddevalla Turism som driver Turistcentret i Gamla Badhuset, hemsidan uddevalla.com, appen Upplev Uddevalla, Gästhemmet på Bassholmen samt gästhamnen där på ön och i Uddevalla centrum och de kulturhistoriska Skärgårdsbåtarna. Jag är en nyfiken, levnadsglad människa som gillar att laga mat, resa, umgås, upptäcka nya smaker, saker och försöker så gott jag förmår att kreera trivsel runt mig.

Vi har ju en kort månad framför oss med sportlov och väderprognosen i veckan som kommer ser ut att ge snö, det ser jag fram emot. Jag är av devisen är det en vintermånad får det gärna vara både kallt och snö!

Det finns redan fina isar på Herrestadsfjället för skridskoåkning och isfiske. Fast var försiktiga om ni tänker er ut på det hala och testa gärna att bada i sjö eller hav innan det oväntade doppet händer, för att veta hur kallt det verkligen är i vattnet så här års. På Fritidsbanken kan man låna viss vinterutrustning och ihop med Frilufsfrämjandet länk kan man få tips om issäkerhet och upptäcka Bohuslän med långfärdsskridskor på.

Ett hett tips är att bada på Bokenäs för där kan man värma sig i en trivsam bastun efteråt. Öppet alla dagar i veckan! Även Hafsten Resort kan erbjuda en havsnära bastu.

Är man tålig eller kanske lite galen, enligt vissa, finns det en stege vid vinterbadet på Sörkulllen på Gustafsberg att tillgå för härliga vinterbad.

Så här glad blir man av fredagsbad kan jag intyga! ?

Något annat jag blir glad och berörd av är musik! Det är glädjande att Uddevalla har fått en ny musikscen – Bistro Baggen på Kilbäcksgatan 15. Den 23 februari bjuds svenska pärlor & lite progg med Andreas Galle & Ångmaskinen. Det ryktas att det bara finns ett fåtal barbiljetter kvar att boka!

Något annat som berör mig är teater och i Uddevalla har vi flera scener som erbjuder den varan; bl a Folkets Hus. Där spelas, den 8 februari, Ett urtaget hjärta – ett teaterspel om De tre kvinnorna Siri von Essen, Frida Uhl, Harriet Bosse & August Strindberg.

Med frågeställningen ”Får det plats fler genier än ett i en kärleksrelation?” i deras införsäljning av pjäsen, så kan man ju inte låta bli att gå eller?

Fler evenemang och upplevelser hittar ni här uddevalla.com eller ladda ner appen upplev uddevalla så kan ni lätt hitta nå’t att göra ihop med nära och kära!  ❤❤❤