Intervju med Jack ”The Joker” Hermansson

0
1047

Uddevalla kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Berätta, vem är du?

Jag heter Jack Hermansson. Jag är uppvuxen i Uddevalla där jag tränade brottning på Uddevalla Atletklubb. Idag bor jag i Oslo. Jag är 29 år gammal och mitt yrke är professionell Mma utövare. Jag har ett proffs Record på 17 vinster och 4 förluster. Har kontrakt med den världsledande Mma organisationen Ultimate Fighting Championship (UFC)

Uddevalla, vad betyder platsen för dig?

Uddevalla är kärlek, nostalgi, familj och vänner. Här har jag mina rötter och Uddevalla kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Om jag får välja spenderar jag min semester här. Gärna ute i skogen med ett fiskespö i handen. Eller med vännerna en solig dag på skeppsviken.

Hur lever du idag?

Jag lever ett enkelt liv i en 2:a mitt i centrala Oslo där i stort sätt alla dagar handlar om träning samt återhämtning. På min fritid hänger jag gärna med min flickvän eller fiskar. Får jag tid så reser jag gärna hem till Uddevalla.

Mål och drömmar?

Jag vill bli bäst i världen i min idrott. Det blir man om man vinner titelbältet. Det är det som är målet.

Drömmotståndare?

Titelhållaren. Idag är det Robert Whitaker.

Sitter styrkan i armarna eller pannbenet?

Både och kan man säga. Det gäller att vara teknisk, vältränad men också mentalt förberedd och stark. Kan man inte prestera när det väl gäller så spelar det ingen roll hur vältränad eller bra du är. Du är aldrig bättre en dina meriter!

Hur har ditt liv förändrats sedan du kom med i UFC.

Framför allt så har jag fått lite bättre ekonomi så att det är lättare att bara fokusera på träningen och slippa att jobba vid sidan av. Mitt liv handlade om Mma innan UFC och det gör det fortfarande. Jag trivs verkligen med mitt liv som Mma fighter.