Om mig – kanske den svåraste text jag skrivit?! (och vill du vara med?)

0
599

Att skriva om sig själv är svårt, det vet alla ni som någon gång författat ett brev till en eventuellt arbetsgivare. Jag gör ett tappert försök – på request, som ett resultat i alla ”vem är du?”, ”vad handlar bloggen om?” och ”varför gör du detta?” (”eller hur har du tid?”)

Det känns också naturligt att skriva lite om mig, då mitt liv på flera plan nått något nytt!

Med ungefär en hands fingrar kvar till fyrtio, känner jag mig ännu ung. Jag har fem barn i högst varierad ålder. De två minsta råkade bli tvillingar och är i skrivande stund nästan tre månader små. Jag har en fantastiskt fin familj! Jag är mer än otroligt tekniknördig och  en notorisk shoppaholic, besöker Elgiganten och Netonnet närhelst jag kan och jag kräver att ljud ska låta bra och en dator ska vara snabb och en TV ska vara stor. Jag kan ibland gå från idé till handling farligt snabbt, andra perioder är jag mer sansad. Någon har gjort någon form av hobbydiagnos på mig och resultatet blev nog mest att jag är en hobbyist. Bland annat är det teknik, grill, foto, matlagning, fest, TV-spel eller skrivande som varvar varandra.

Jag har sedan jag blev vuxen arbetat med ungdomar i utsatta positioner i form av skolassistent, lärare, kontaktperson och behandlingsassistent – fram tills nu. Parallellt med detta har mitt intresse för att Facebook, självhävdelse och förändringsprocesser bidragit till att jag startat Facebookgrupperna Uddevalla Aktuella Händelser och Köp och sälj; Uddevalla med omnejd. Ett resultat av dessa har lett till torgloppisar och sedermera tillsammans med min bästa vän Marcus att vi skapat och genomfört våra paradprojekt Run Dirt Race och Uddevalla Swimrun. (Längs vägen har också flera mindre lyckade och halvlyckade projekt i form av skäggrupper på instagram, tekniknörd.com med mera levt för att sedan dö.)

Många undrar hur jag fått tiden att räcka till, men då mitt senaste arbete på ett boende för ungdomar innebar att jag arbetade dygnpass, gav mig många lediga dagar i veckan, då dagarna kunde kantas av ovan och nedanstående projekt. Sen är det väl som med er alla, det ni gillar ger ni tid!

Bloggen Mitt Uddevalla växte fram i och mitt engagemang för centrum och en röra av ovanstående nämnda projekt, och på vägen har jag fått många härliga vänner, bekanta. Bloggens huvudsaklige uppgift är att uppmärksamma allt gott som sker i vår kommun, dess guldkorn och pärlor. Jag har skrivit om en del, men ännu inte hunnit med alla. Jag vill och skriva om alla restauranger, caféer, loppisar, butiker och företag. Jag vill träffa alla eldsjälar och beslutsfattare och jag vill lyfta fram er alla som är tyckare och förståsigpåare – men tiden räcker inte alltid till.

Nya utmaningar. Samhällsmedia AB, där fina Brynja och Josephine arbetar (och har arbetat) är idag min nya arbetsplats. Det kan låta klyschigt men det är lite av en dröm som besannas. Jag har länge sneglat på dem båda och då fått en känsla av att deras arbete verkar roligt och spännande, och som ödet ibland ställer till det sitter jag nu på Samhällsmedias kontor på Riverside. Samhällsmedia är en strategisk kommunikationsbyrå där vi skräddarsyr PR & marknadslösningar efter kundens behov. – Visst rimmar det en del med vad jag tidigare gjort! 😉 Jag berättar gärna mer över en kopp!

En förändring i livsföring och leverne att arbeta kontorstid, men ack så mycket lättare att få ihop vardagen med dagishämtningar och storhandling på lördagar. En ny fas i livet och arbetslivet som jag välkomnar med öppna armar.

Framtiden för mitt Uddevalla. Tidigare var bloggen en del av Uddevalla.com, vilka jag fortfarande rekommenderar er varmt att besöka och älska, men idag är bloggen s.a.s fristående. Jag öppnar därför upp för medförfattare, gästinlägg och gästkrönikörer. Är du en eldsjäl, någon som vill förändra, recensera eller kanske politiker? Vill du nå ut med ditt budskap till någon av hittills 497 076 besökare. Kontakta då  mig!