När man tjuvlyssnar hör man ibland mycket bra saker…

0
93

Att tjuvlyssna är kanske fel ord, men jag befinner mig i skrivande stund på Cofferoomer tillsammans med en härlig lunch och min laptop, med målsättningen att skriva något läsvärt. Det var dock svårt att hitta uppslag. Jag är varken journalist, författare eller i egentlig menig bloggare. Jag har aldrig fört vare sig dagbok eller skrivit noveller, men ändå har jag valt att skriva om evenemang och annat skoj som sker i Uddevalla. Men att bara för att jag väljer att skriva om Uddevalla och dess guldkorn innebär det inte att allt bara faller över mig. Ibland måste man tänka efter.

När jag satt på Cofferoomer med min sallad bläddrade jag i Uddevallakalasets folder som finns att tillgå i alla butiker i centrum, bara det gav mig idéer. I nästa sekund hör jag någon säga:

– Ska vi sitta här eller vid Bäveån?

En liten mening, men så innehållsfull. Tack vare uteserveringen som tillhör Cofferommer får man valmöjligheten att sitta intill, nästan över bäveån. Utsikt över ån. Frågan hon uttalade gjorde mig glad. Att uteserveringar är ett hett ämne i Uddevalla råder ingen tvekan om.

Uddevallakalasets folder innehåller hela programbladet, förstås. Jag ska inom kort presentera detta närmare, men jag vill ändå redan nu nämna att årets Uddevallakalas innehåller flera nyheter:

Uddevallakalasets Starkaste Man
Trialuppvisning i Museiparken
Uddevalla Swimrun
Breakdancetävling